Skip to main content

Baráth Emire

Pszichológus,

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt

Baráth Emire vagyok, Svédországból származom, az Eötvös Loránd Tudományegyetem klinikai- és egészségpszichológia specializációján végeztem pszichológusként.

Egészségügyi tapasztalatot szereztem a Pécsi Orvosi Egyetemen orvosképzésben végzett tanulmányaim során, és ezzel párhuzamosan, illetve ezt követően Norvégiában és Svédországban több éven keresztül idősek otthonában egészségügyi dolgozóként. A Pécsi Egyetemi Klinika neurológiai osztályán segédápoló is voltam, továbbá több klinikai gyakorlatot végeztem, háziorvosi rendelőben és a Pécsi Egyetemi Klinika Neurológia és Belgyógyászat Osztályán. Egészségügyi munkám során különböző korú, helyzetű és szükségletű embereket láttam el. Képzett és gyakorlott vagyok a mentális egészségügyi kérdésekben és az ezekkel összefüggő életminőségi kérdésekben, valamint kulturális érzékenységet és hozzáértést tanúsítok a más-más hátterű emberek megértésében.

Orvosnak készültem, de pályát módosítottam, mert az egészségügyben dolgozva rájöttem, hogy a gyógyítás más aspektusa fontos igazán számomra. Máshogyan szeretném segíteni az embereket. A pszichológia felé fordultam, a kapcsolat és a pszichológiai támogatás került előtérbe. Egyetemi tanulmányaim alatt részt vettem a Nemzetközi Kortárssegítő megalapításában, ami lehetővé tette külföldi hallgatók számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjenek a szakszerű pszichológiai tanácsadáshoz. Számos különböző demográfiai és kulturális hátterű személy számára nyújtottam pszichológiai tanácsadást ezen szervezet keretein belül.

Meggyőződésem, hogy a mentális egészséggel kapcsolatos stigmák lebonthatóak, az egyének egészségtudatosságának fejlesztésével, elősegítve, hogy teljesebb életet éljenek. Munkám során arra törekszem, hogy segítsek megtalálni az egyének erősségeit, ezáltal támogatva őket abban, hogy teljesebb életet élhessenek. Hiszem, hogy minden ember önmaga legjobb szakembere, így a terápiás folyamatot az egyén fizikai, mentális, szociális és érzelmi szükségleteihez igazítom. Integratív megközelítésemben felhasználom az egyén-, és megoldásfókuszú, illetve a kognitív viselkedésterápiás módszer eszközeit is. A terápiás kapcsolat során közösen dolgozunk ki olyan célokat, amik az Ön egyéni szükségleteit szolgálják, így elősegítik a kívánt változást.

 

Amivel hozzám fordulhatnak:

-szomatikus problémák, állapotok, betegségek támogatása,

-egészségpszichológiai konzultáció,

-a testi betegséggel való megküzdés,

-gyógyulás támogatása,

-szupportív terápia,

-egészégtudatosság támogatása,

-stresszkezelés,

-szorongás,

-hangulatingadozás,

-párkapcsolati nehézségekkel,

-önismeretet és önbecsülést érintő kérdésekkel.

 

A magyar mellett angol és svéd nyelven is nyújtok pszichológiai konzultációt és tanácsadást.

Várom, hogy megismerhessem és megkezdhessük a közös munkát!

 

barath.emire@budaitanacsado.hu

Egyéni pszichológiai tanácsadás

Egészségpszichológiai konzultáció

Angol és svéd nyelvű pszichológiai tanácsadás