BORBÉLY DÓRA

Tanácsadó szakpszichológus, szupervízió mellett működő pár és családterapeuta jelölt

2005-ben végeztem az ELTE-n, 2014-ben tanácsadó szakpszichológus végzettséget szereztem krízis szakirányon. Munkámat a gyermekvédelemben kezdtem, állami gondozott gyerekek pszichológusaként.
Jelenleg a 12. kerületi Családsegítőben dolgozom, ahol 4 éve csinálok pár-és családterápiát. Terápiás munkámban felnőttekkel és serdülőkkel egyéni tanácsadást végzek, emellett pár- és családterápiát folytatok magyar és angol nyelven is. Szülőkonzultációt tartok válás esetén a válás gyerekekre való hatásáról, az optimális kapcsolattartásról, a mozaik családok nehézségeiről.
Terápiás gondolkodásomat több megközelítés hatja át: a pszichoanalitikus szemlélet az egyéni tanácsadásban fontos vezérfonal a problémák beazonosítására, míg pár-és családterápiában a megoldásközpontú, és viselkedésterápiás megközelítés a hangsúlyosabb.
Mindkét helyzetben törekszem arra, hogy a kliens elfogadása és megértése mellett a változásra – így a jelenre és a jövőre – helyeződjön a terápiás hangsúly. Hiszem, hogy szinte minden élethelyzetben meg lehet találni a fejlődési lehetőséget.
Terápiás munkám mellett 6 éve foglalkozom médiapedagógiával a Televele Egyesületben www.televele.hu, mely területen főbb témáim jelenleg a médiaerőszak jelensége, az internetes zaklatás, a közösségi tér biztonságos használata.

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Egyéni pszichológiai tanácsadás, Krízistanácsadás, Szülőkonzultáció, Serdülő konzultáció, Pár és családi tanácsadás (párterápia, családerápia), English language counseling, Individual psychological counseling (Marriage and couple therapy)