Skip to main content

GYERMEKPSZICHOLÓGIAI
TANÁCSADÁS,

GYERMEKTERÁPIA

gyermekpszhichologus

KIK VAGYUNK?

A Budai Tanácsadóban magasan kvalifikált, színes módszertant alkalmazó szakemberekkel  dolgozunk szakmai teamekbe szerveződve. Csapatunk tagjai közül többen egyetemi oktatók vagyunk (ELTE, Semmelweis Egyetem, KRE), a gyakorlati munkánk mellett tudományos háttérrel rendelkezünk. Legtöbbünk jelentős tapasztalattal rendelkezik állami intézményi keretek között végzett segítői munkában. Közös bennünk, hogy hiszünk az emberi fejlődésben, önmagunkat is folyamatosan továbbképezzük és fejlesztjük.

HOGYAN TUDUNK SEGÍTENI?

A gyermekterápia a szülővel/szülőkkel való beszélgetéssel indul. Az itt elhangzottak alapján (probléma jellege, gyermek kora, család szerkezete, aktuális állapot stb.) megállapodunk abban, hogy milyen időközönként, hány alkalommal és milyen célkitűzéssel kezdjük el a munkát. Ha az együttműködés mindannyiunk részéről vállalható, megbeszélünk további alkalmakat. A terápia során a gyerekekkel főként non-verbális eszközökkel (szabad játék, rajzolás,  az alkotás, a fantázia, a bábjáték, mese) dolgozunk. Ezek a tevékenységek lehetőséget biztosítanak a gyermek számára a probléma, elakadás, a feszültségek, érzések megjelenítésére, így a nehézségek hozzáférhetővé és feldolgozhatóvá válnak. Amennyiben szükséges, egyéb szakember (pl.: pszichiáter, gyógypedagógus, mozgásterapeuta, orvos, szociális munkás) bevonását kezdeményezzük a terápia során. A gyermekekkel folytatott sikeres terápiához elengedhetetlen a szülőkkel való szoros együttműködés, ezért a velük való rendszeres konzultációt is fontosnak tartjuk.

HOGYAN VEHETI FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT?

A Budai Tanácsadó központi telefonszámán vagy az alábbi űrlapon jelentkezhet hozzánk.

A bejelentkezésnél az időpont-egyeztetés és a probléma pár mondatos bemutatása a cél. Segítünk Önnek abban, hogy  teamünkből a legmegfelelőbb szakembert találja meg a problémájához! Amennyiben tudja, hogy melyik szakemberrel szeretne dolgozni, kérem jelezze.

Telefon

 

+36 30 665 4556

Jelentkezem!

    Budai Tanácsadó

    1122 Budapest, Krisztina krt 7. II. emelet (Kapucsengő: 7)

    +36 30 665 4556

    info@budaitanacsado.hu