Horváth Julia

pszichológus, klinikai szakpszichológus jelölt

Horváth Juliának hívnak, okleveles pszichológus (PPKE BTK), végzős klinikai szakpszichológus jelölt (PTE) vagyok. Pszichológusi munkámat óvodákban-iskolákban kezdtem, ahol tapasztalatot szerezhettem a pedagógusokkal történő együttműködés lehetőségeiről, továbbá a gyerekek kortárs csoportokban való kapcsolódásairól. Hosszabb ideje dolgozom pedagógiai szakszolgálatban (régi nevén nevelési tanácsadó), ahol kiemelten diagnosztikai, valamint egyéni és csoportterápiás munkát végzek, emellett képességvizsgálatokban veszek részt.

Kisgyermekekkel, óvodásokkal, iskolásokkal, serdülőkkel és fiatalokkal aktívan foglalkozom. Szemléletemet meghatározó fogalmak a fejlődés, az érzelmi élet és annak szabályozása, a kötődés, valamint az én és a kapcsolatok egyéni/szubjektív megélése.

Szeretek a szülőkkel közösen gondolkodni, mivel ők ismerik legjobban a gyermeküket. Akadnak olyan időszakok, amikor még szülőként is nehéz érteni, mi történik a gyermek belső világában. Vannak helyzetek, amikor úgy érezhetik, hogy elakadtak, sok a konfliktus, nehéz az új élethelyzetekbe történő váltás vagy egyszerűen csak sok a nevelés körüli bizonytalanság. Ilyen helyzetekben sokat segíthet egy külső, szakmai szempont.

Nagyon szeretem a munkám, fontosnak tartom az etikai szabályok betartását, a kliensek védelmét és a folyamatos szakmai fejlődést, továbbképzést. Jelenleg az EGO Klinika analitikusan orientált gyermekterápia képzésében veszek részt.

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Gyermekterápia

Gyermekpszichológiai tanácsadás

Szülőkonzultáció

 Serdülő konzultáció

Gyermekpszichodráma