KOLOSVÁRY ESZTER

pszichológus, szupervízió mellett működő pár- és családterapeuta, hipnoterapeuta jelölt, PhD hallgató

Diplomát az ELTE-n szereztem pszichológia és filozófia szakon, PhD képzésben a Pécsi Egyetem elméleti pszichoanalízis szakirányán vettem részt. Módszerspecifikus ismereteket a családterápia és a hipnoterápia területén sajátítottam el, ezekkel a módszerekkel jelenleg szupervízió mellett dolgozom.
Pszichológus diplomám megszerzése óta (2012) pedagógiai szakszolgálatoknál, pszichiátriai ambulancián és a gyermekjólétben szereztem tapasztalatot az esetvezetés területén, illetve phd hallgatóként oktatói feladatok ellátásában vettem részt.
Az egyéni konzultációk során a problémák átfogó összefüggéseinek megértésére, a páciens egyéni, belső világának megismerésére és önkifejezésének felszabadítására törekszem. A foglalkozásokon elsősorban a katatím imagináció hipnoterápiás módszert javaslom. A hipnoterápia során nem tudatos tartalmak szimbolikus megnyilvánulásaival foglalkozunk, támogatva az önkifejezést és önismeretet, elindítva ezzel a fejlődés, a változás és a megértés folyamatait. A konzultációk során az ön- és emberismeret elmélyítésével haladunk a fejlődés és a nehézségek leküzdésének útján.
Az érzelmi sérüléseinkkel és a terápiás fejlődéssel kapcsolatos tapasztalatainkat megvilágíthatja a japán kintsugi hagyománya. A kintsugi („arany összeillesztés”) a törött kerémiaedények helyreállításának művészete. A kerámiák töredékeit aranyporos ragasztóval illesztik össze, az eljárás során azonban nem tűnnek el a törésvonalak, ehelyett a cserepek látható aranyozásával új, értékes anyagot hoznak létre.
Néha mindannyian érezhetjük magunkat törött kerámiaedénynek, ilyenkor szeretnénk újjáépülni
töredékeinkből. A kintsugi gyakorlata emlékeztethet minket arra, hogy a veszteségeink átdolgozása,
tökéletlenségeink elfogadása lehetőséget adhat a megújulásra.
A rendelésen szorongásos zavarok, pánik, depresszió, gyász, kapcsolati nehézségek, önismeret,
önértékelés témaköreivel foglalkozom.

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

+36 20 3427 018

pszichológiai tanácsadás

hipnoterápia

krízistanácsadás

párterápia

családterápia

angol nyelvű tanácsadás