Somogyi Benedek

Pszichológus,

Felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt

Pszichológus, felnőtt klinikai szakpszichológus jelölt vagyok, tanulmányaimat jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen végzem. Legkorábbi szakmai tapasztalatom a Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézetben végzett szemléletformáló önkéntes tevékenységem volt, ekkor köteleződtem el a klinikai munka mellett. A pszichológusi alapdiplomám megszerzése után pszichiátriai rehabilitációs osztályon kezdtem el dolgozni, ahol elsősorban pszichodiagnosztikai munkát végzek, illetve a kórház pszichológiai ambulanciáján vezetek egyéni folyamatokat pszichiátriai betegekkel. 2021 óta dolgozom magánrendelőben Budapesten, ahol klienseimmel alapvetően hosszabb egyéni folyamatok keretében dolgozunk.

Megközelítésem alapvetően pszichodinamikus, ami azt jelenti, hogy a kliensekkel együtt igyekszünk megérteni azokat a sokszor tudattalan folyamatokat, érzéseket és konfliktusokat, amelyek kerülőúton hozzájárulnak bizonyos tünetekhez, vagy nehézséget okozhatnak emberi kapcsolatainkban, a munka világában, vagy az életünk más területein. Munkámban hangsúlyos a fejlődési szemlélet. Úgy hiszem, életünk korábbi tapasztalatainak megértése segít felismerni és értelmet adni jelenbéli élményeinknek, a belső feszültségeknek, és segít megtalálni azokat az új megoldásokat és lehetőségeket, amelyek segítségével jobban tudunk alkalmazkodni az élet kihívásaihoz.

A klienseimmel való közös munka mindig egyénre szabott, amely minden esetben őszinteségen, empátián és tiszteleten alapszik. A kliensek teljes elfogadását a pszichológiai munka alapkövének tekintem. Az érzelmi biztonság keretein belül munkámban meghatározóak a tudományos alapokon nyugvó megközelítések, amelyek segítenek abban, hogy a folyamatok klienseimmel minél hatékonyabbak és eredményesebbek legyenek. Ehhez elengedhetetlennek tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, és vegyek részt képzéseken, szupervízión és konferenciákon.

 

Miben tudok segíteni?

 

– Szorongás

– Hangulati problémák

– Önértékelési problémák

– Párkapcsolati nehézségek

– Önismeret, illetve az identitás kérdései

– Kötődési nehézségek

– Aktuális nehéz élethelyzetek

 

Végzettségek

 

2021 – Felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus képzés (folyamatban) – Pécsi Tudományegyetem

2020 – Pszichológus diploma – Károli Gáspár Református Egyetem

 

 

Egyéni pszichológiai tanácsadás