Skip to main content

SZABÓ DÓRA

Pszichológus, Klinikai szakpszichológus jelölt
Képzésben lévő integratív terapeuta, képzésben lévő komplex integratív gyermekterapeuta,
képzésben lévő család- és párterapeuta

Pszichológusi tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakpszichológusi szakképzésében veszek részt. Munkám során betekintést nyerhettem a gyermekvédelem, a hajléktalanellátás területének működésébe, jelenleg pedig a köznevelés rendszerében gyermekek komplex ellátását végzem.

Magántevékenység keretében gyermek, serdülő és felnőtt kliensekkel egyaránt dolgozom.

Amit pszichológusként nyújtani tudok, az egy meleg, együttérző, fókuszált jelenlét, amelyben reményeim szerint föl lehet oldódni es bátran befelé figyelni. Szabad, ítélkezés nélküli emberi kapcsolat, amely segíthet a klienseimnek felfedeznie rejtett érzéseit, vágyait, erőforrásait, hogy elindulhassanak a változás útján.  Tapasztalataim szerint a belső elmélyülést a módosult tudatállapotokban (relaxáció, mindfulness, hipnózis) történő munka nagy hatásfokkal segíti, így felnőtt klienseimmel én is elsősorban ezekkel a módszerekkel dolgozom. Gyermekekkel való pszichológusi munkámban a játék- és a képi kifejezés eszközeit használom, a pszichés gondozást rendszeres szülőkonzultációkkal kísérem.

Családterápiás ismereteim révén mind a felnőttekkel, mind a gyermekekkel való munka során rendszerszemléletben gondolkodom. Ez azt jelenti, hogy meggyőződésem: mind a gyermekek, mind a felnőttek a környezetük függvényében éreznek, viselkednek úgy, ahogyan. Amikor mentális nehézségek, tünetek jelennek meg, nem csupán befelé érdemes tekinteni; a kapcsolati mintázatok, a környezeti sajátosságok alakítása éppolyan fontos.

A nevelési tanácsadás, gyermekterápiák keretén belül óvodáskortól serdülőkorig foglalkozom kliensekkel a felmerülő nehézségek széles skáláján.

Felnőtt kliensek az alábbi fókuszterületek mentén kereshetnek:
-kapcsolati nehézségek,
-önismeretet és önbecsülést érintő kérdések,
-érzelemszabályozási nehézségek,
-stresszkezelés, szorongás,
-szomatikus problémák, állapotok, betegségek támogatása.

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

+36 70 244 8012

 

Egyéni felnőtt pszichológiai tanácsadás

Gyerekterápia

Kamaszterápia

Nevelési tanácsadás

Szülőkonzultáció