Skip to main content

TAMÁS KATA

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus

Tamás Kata vagyok, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus. Rendelésemen felnőtteknek segítek testi betegségeinek lelki vonatkozásának jobb megértésében, kapcsolataik és kommunikációjuk javításában, valamint az érzelmeiken, indulataikon és önértékelésükön való munkában.

Az egyéni beszélgetések célja az, hogy Ön túljusson nehézségein, mint például testi tünetek, szorongás, stressz, trauma, párkapcsolati problémák, érzelmi gondok, kommunikációs nehézségek, vagy gyász. Találkozásaink során alaposabban megértjük az Ön konkrét problémáit, feltérképezzük keletkezésük körülményeit, a hozzájuk kapcsolódó érzelmeket, gondolatokat, viselkedéseket, és a lehetséges megoldásokat.

Közös munkánk egy folyamat, melynek során általában hetente egyszer találkozunk. Az első 1-4 alkalom minden esetben egy pszichológiai állapotfelmérés, amely alatt azt is meghatározzuk, hogy mi a közös munkánk célja, meddig fog tartani, milyen gyakran találkozunk, és milyen módszerekkel dolgozunk. Az esetek egy részében előre eldöntjük, hogy hány alkalom (pl.: 4, 10, 20) hosszú legyen a munka. A probléma milyenségétől függően az is előfordulhat, hogy ilyen szám nem adható meg, ezért rendszeres időközönként felülvizsgáljuk találkozásaink eredményét.

Közös munkánk nem tanácsadásról szól. Azok a problémák, amikkel Ön szembesül, nagy valószínűséggel nem oldhatóak meg egyszerű tanáccsal – ha megoldhatóak lennének, akkor barátai, ismerősei javaslatai már célt értek volna. Megoldhatóak viszont megértéssel, érzelmeire való rátekintéssel, vágyai felismerésével, amelyek segítségével Ön valódi, saját döntéseket hozhat. Sem a pszichológus, sem más nem tudja jobban, mint Ön. Így együtt tudunk dolgozni azon, hogy tisztán és világosan lássuk a helyzetet, az Ön és mások részét ebben, és elérjünk egy érzelmi megoldásig.

Otthonosan mozgok a pszichodinamikus gondolkodási keretben, kifejlesztettem egy motivációs elméletet, illetve egy metaforákkal, szimbólumokkal dolgozó módszert tanultam az USA-ban és Angliában. Dr. Mailáth Nóra felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésében és szupervíziójával dolgoztam 4 évet a KRE SOULító Kortárs Segítő Szolgálatában 10 alkalmas segítő beszélgetésekkel. Két évet dolgoztam a Thalassa Házban önkéntesként. Erős kapcsolatot ápolok az amerikai pszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta közösséggel: 2014-ben egy Charlestoni (Dél-Karolina, USA) kutatócsoporttal folytattam pszichoterápiás munkát PTSD-s veteránokkal, 2017-ben részt vettem az Amerikai Pszichoterapeuták Akadémiájának 62. kongresszusán, illetve az ISTDP nemzetközi közösségének aktív tagjaként intenzív rövid dinamikus pszichoterápiás képzést szervezünk Magyarországon. 

Itt találja részletes önéletrajzomat: https://tamaskata.hu/wp-content/uploads/2022/06/Tamas-Kata-pszichologus-CV-2022.pdf

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

+36 30 364 0 364

Egészségpszichológiai konzultáció, pszichoszomatika, pszichés támogatás krónikus betegségeknél

Pszichológiai tanácsadás, Pszichoterápia

Terápia és tanácsadás – Idegen nyelven