NAGY ÁGNES

Klinikai szakpszichológus 

1974-ben születtem Mátészalkán. Huszonhárom évesen angol irodalom és nyelv szakon, harmincnégy évesen pszichológia szakon végeztem a Debreceni Egyetemen. Felnőtt klinikai szakpszichológus képzettséget 2014-ben szereztem ugyanitt. Öt évig dolgoztam a Mátészalkai Kórház Neurológia és Rehabilitációs részlegén megosztva. Később Budapestre költöztünk és itt vizsgáló pszichológusként álltam alkalmazásban. A tesztelésen és szakvélemények készítésén túl részt vállaltam a szervezetben folyó reziliencia oktatásában és speciális igényeket kielégítő tréning anyagok fejlesztésében.

Gyakorlatom depresszió, fóbiák, pánik, gyász, túlzott alkohol és drogfogyasztás, korai traumák (abúzus, érzelmi elhanyagolás), közepesen súlyos realitásvesztés tüneteinek kezelésében van, továbbá olyan problémákban, ahol a testi panaszok okozzák a szenvedést, de pszichés támogatás mellett jobb eredmények érhetők el az orvosi kezelésben (alvászavar, szédülés, nyaki fájdalmak, látászavar, gerincproblémák, migrén, epilepszia…stb).

Integratív hipnoterápiás eszközöket használok, hogy akadozó vagy nehéz terápiás folyamatot oldottabbá, egyes témákat, korai tapasztalatokat elérhetővé tegyenek. A terápiában fontosnak tartom az én-másik, a külső-belső állapotok tudatosítását (mentalizáció), mely az érzelemszabályozás mikrováltozásainak tükre, bensőséges kapcsolataink alapja, ennek felfüggesztése a pszichés stressz kötőanyaga. Aki a hosszú távú egyensúly megteremtésében gondokodik, a folyamatban lévő mindfulness alapú kognitív terápiás képzésem és több éves gyakorlásom talán elegendő alap ahhoz, hogy az elme csendjének állhatatos műveléséhez hozzásegítsem.

Terápiás szerződést a harmadik alkalom után szoktam kötni egy közösen megállapított célra, általában kötött számú alkalomra. Ha több feltétel is adott, időnként nem meghatározott végű terápiát is vállalok.

Nem vagyok sem okosabb, sem bölcsebb a klienseimnél. Sokszor lenyűgöző gondolkodású és sorsú emberek jönnek hozzám, de ahogyan a szem nem látja önmagát, úgy a lélek is csak mások tükrében tapasztalhatja meg énjének vetületeit, a terápiás szövetség pedig teret ad ezek begyűjtéséhez.

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

+36 20 215 2682

pszichoterápia

pszichológiai tanácsadás

trauma

szomatikus tünetek

mindfulness