Skip to main content

PINTÉR DIÁNA VERONIKA

klinikai-és mentálhigiéniai szakpszichológus, autogén tréner, pszichodráma asszisztens, családterapeuta jelölt, komplex integratív gyermekterapeuta jelölt, EMDR Level 2

Pszichológiai tanulmányaimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Semmelweis Egyetemen végeztem. Szakmai utam során sokféle élettörténettel és korosztállyal volt szerencsém megismerkedni és tapasztalatot szerezni. Dolgoztam lakásotthonban nevelkedő állami gondozott gyerekekkel és fiatalokkal, később pedig függőségükkel szembenéző és felépülni vágyó felnőttekkel, illetve a szermentesség elérését követően kapcsolatuk felépüléséért is tenni akaró párokkal. Ezt követően pedagógiai szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol gyerekek és fiatalok egyéni és csoportos pszichológiai ellátásával, nevelési tanácsadással, szülőkonzultációval és családterápiával foglalkoztam, emellett pedig egy párkapcsolati erőszak áldozatait segítő szervezetnél végeztem pszichológiai tanácsadást.

Sokféle élethelyzetben születhet meg az elhatározás, hogy pszichológushoz forduljunk. Ami mindezen változatos körülményekben közös lehet, az a vágy, hogy újra (vagy más esetekben most végre) kapcsolatba kerülhessünk legőszintébb önmagunkkal. Abban a terápiás folyamatban, melyben erre közösen vállalkozunk, az én szerepem, hogy olyan teret biztosítsak, melyben megélhetővé, elfogadhatóvá, együttérezhetővé és tartalmazhatóvá válhatnak a megterhelő vagy eddig akár elutasított, magunk elől is elrejtett érzelmeink és szükségleteink.
Közös munkánk során a terápiás kapcsolat lesz az egyik legfőbb eszközünk abban, hogy megértsük, a jelenben zajló konfliktusaink, nehézségeink mélyén milyen korábbi életeseményekben hiányt szenvedett szükségleteink, tudattalan énvédelmi próbálkozásaink, illetve magunkról, a kapcsolatainkról és a világról alkotott tanulásaink húzódnak meg. Fontos, hogy megértési szándékunk célja nem öncélú analizálás vagy a múlt fájdalmas felhánytorgatása. Őszinte érzelmeinkhez és szükségleteinkhez való kapcsolódásunk szerepe abban rejlik, hogy megszólítja és mozgósítja belső erőforrásainkat és ezzel kaput nyit elszenvedett hiányaink pótlásához. Működésmódunk megértése pedig térképet kínál a kapcsolatainkban való biztonságos tájékozódáshoz.
Munkám során trauma-tudatos szemléletet követek.

 

Miben tudok segíteni?
  • szerhasználati probléma, függőség
  • önismereti kérdések
  • önértékelési zavar, önelfogadási nehézség
  • kötődési, kapcsolódási nehézség
  • életvezetési nehézség, elakadás
  • hangulati nehézség, labilitás
  • szorongás
  • párkapcsolati nehézségek
  • családon és párkapcsolaton belüli erőszak feldolgozása

Bejelentkezés jelenleg nem lehetséges

pinter.diana.veronika@gmail.com

Egyéni pszichológiai tanácsadás

Autogén tréning

Traumafeldolgozás