Skip to main content

SZÉKELY PANNA

Pszichológus, felnőtt klinikai-és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt, aktív analitikus terapeuta

Okleveles pszichológusi végzettségemet az ELTE-n szereztem, mely tanulmányi évek alatt önkénteskedtem a Thalassa Házban, valamint betekintést nyertem a Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai Osztályának működésébe is. A klinikum és az addiktológia iránti érdeklődésem már az első egyetemi évek alatt kezdett kibontakozni, és a fent említett helyszíneken szilárdult meg elhivatottságom e területek iránt. További fejlődésem érdekében jelenleg a Debreceni Egyetemen veszek részt felnőtt klinikai-és mentálhigiéniai szakpszichológusi képzésben, valamint az aktív analízis módszerét sajátítom el. Elsősorban szerhasználati, függőségi problémákkal küzdő személyekkel és hozzátartozóikkal folytatott munkában szereztem korábban több éves tapasztalatot, melyben a mai napig elkötelezett vagyok.

„Amennyiben képesek vagyunk saját érzéseinket és szükségleteinket átélni, elfogadni, tisztelni és jogosnak nyilvánítani, fokozatosan rálelünk saját történetünkre.” (Alice Miller)

Átélhetünk és megtapasztalhatunk olyan elakadásokat, nehézségeket, mely során érzelmeink, gondolataink, vágyaink, szándékaink összekuszálódnak, és olyan belső konfliktust eredményeznek, mellyel szemben tehetetlennek érezzük magunkat. Ilyenkor úgy érezhetjük, hogy nem találjuk a megfelelő kiutat, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, megingott a talaj a lábunk alatt. Ennek feloldásában és a kivezető út megtalálásában szükségünk lehet segítségre, egy útitársra, kinek segítségével tudatossá tehetőek, kimondhatóak ezek a belső dilemmák, átélhetőek és megérthetőek azok az érzelmek, melyek felszabadítóan hathatnak a jelenre. Mindezek tudatossá tétele, kimondása, érzelmeink elfogadása és átélése visszavezethet az önmagunkban érzett otthonosság érzés megtalálásához.

Ennek elérésében próbálok segíteni pszichodinamikus szemléletmódban dolgozva. Különös hangsúlyt helyezek a segítői kapcsolatra, a bizalommal teli és elfogadó légkörre, valamint a múltbeli tapasztalások és jelenbeli élmények párhuzamba állítására, érzelmi átélésére. Mindebben fontosnak tartom ezen túl a meglévő belső és külső erőforrások feltérképezését és mozgósítását is. Mindezek együttes alkalmazásában látom az elköteleződésen és motiváción alapuló együttműködés hatékonyságát a változásban, fejlődésben.

„A gyermekkori érzések feléledése és tudatossá válása nem öl, hanem szabaddá tesz. Ami valóban öl, az azoknak az érzelmeknek az elhárítása, amelyek révén a tudatos élmény fellebbentené a fátylat az igazságról.” (Alice Miller)

Képzettség:

Okleveles pszichológus – Eötvös Loránd Tudományegyetem – Pszichológia mesterképzés – Klinikai és egészségpszichológia szakirány

Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus jelölt felnőtt szakirány – Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar (folyamatban)

Aktív analitikus terapeuta (módszerspecifikus képzés) – Aktív-Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete

Miben tudok segíteni?

  • szerhasználati probléma, függőség
  • önismereti kérdések
  • önértékelési zavar, önelfogadási nehézség
  • kötődési, kapcsolódási nehézség
  • életvezetési nehézség, elakadás
  • hangulati nehézség, labilitás
  • szorongás

Egyéni pszichológiai tanácsadás

50 perc, 16 000 Ft/alkalom

Bejelentkezés a rendelő központi elérhetőségein keresztül lehetséges

+36 30 6654556

info@budaitanacsado.hu