TÜSKI TAMÁS

Klinikai szakpszichológus

Pszichológus diplomámat 2013-ban szereztem a Debreceni Egyetemen, mint okleveles egészségpszichológus, majd 2017-ben felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus lettem. Az egyetemet követően kezdetben Szolnokon a Hetényi Géza Kórház Felnőtt Pszichiátiriai Osztályán dolgoztam akut (zárt) és rehabilitációs részlegen, ahol az egyéni betegvezetésen és a diagnosztikán túl csoportokat vezettem, majd később Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Felnőtt Pszichiátriai Osztályán helyezkedtem el, ahol lehetőségem nyílt általános pszichiátriai részlegen (hangulatzavarok, személyiségzavarok, pánik, fóbia, kényszerbetegség, szomatizációs zavarok), addiktológiai részlegen (alkohol, drog és más függőségi problémák), nappali kórházban (szkizofrénia főként) és zárt részlegen (krízisek, öngyilkossági kísérlet) is dolgozni, illetve aktív módon részt venni az osztályos munkán túl a járóbeteg ellátásban és az oktatásban is. Módszerspecifikus végzettségek közül integratív hipnoterápiát (KIP) tanultam az Integratív Hipnoterapeuta Egyesületnél, illetve Áttétel- Fókuszú Pszichoterápiát (TFP) és Fókuszált (Rövid dinamikus) Pszichoterápiát tanultam a Tündérhegyen. Debrecent követően Budapestre vezetett az utam, ahol vezető klinikai szakpszichológusként dolgoztam az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Pszichiátriáján, ami a pszichiátriai osztály megszűnésével és a rendszer átalakulásával betagozódott az újonnan alakult Központi Pszichológiai Szolgálat alá, így jelenleg annak klinikai szakpszichológusaként dolgozom a kórház Pszichiátriai Gondozójában, immáron járóbeteg ellátást ellátva és mellette aktív magánrendelést vezetve.

Szerencsésnek érzem magam, ugyanis az eddigi munkám során sikerült szerteágazó klinikai tapasztalatot szereznem több Osztályos rendszert és kollektívát illetően, ahol valamennyi kollégától és kliensektől egyaránt tanulhattam. Fontos számomra a továbbképzéseken és a konferenciákon való aktív részvétel is, ugyanis ez mind a saját fejlődésem, mind pedig a klienseim érdekeit szolgálja. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek az itt és most történő folyamatokra, érzésekre és az ezeken való közös gondolkozásra, ami által a kliens is képessé válhat jobban megérteni önmagát és a benne zajló folyamatokat, ez pedig alappillére lehet a későbbi fejlődésnek, változásnak.

Szakmai tapasztalat:
2020. január – jelenleg: Dél-Pesti Centrumkórház, Központi Pszichológiai Szolgálat, Felnőtt Pszichiátriai Gondozó
2018. március – 2020. január: Egyesített Szent István és Szent László Kórház; Felnőtt pszichiátriai osztály; Akut és Rehabilitációs részleg
2014. szeptember – 2018. március: Kenézy Gyula Kórház; Felnőtt pszichiátriai osztály; Általános pszichiátriai részleg; Addiktológiai részleg és Nappali Kórház.
2013. december – 2014. augusztus: Hetényi Géza Megyei Kórház; Felnőtt pszichiátriai osztály (Akut és Rehabilitációs részleg)

Tanulmányok:
2020 szeptember – 2021 szeptember: Semmelweis Orvostudományi egyetem (SOTE) által akkreditált Tündérhegyi Fókuszált Pszichodinamikus Pszichoterápia módszerspecifikus képzés (RDT)
2018. szeptember – 2020 június: Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta szakvizsgára felkészítő képzés (TEPKI)
2018. január – jelenleg: Áttétel-fókuszú (TFP) Pszichoterapeuta képzés
2015. szeptember – 2017. február: Integratív Hipnoterápiás Egyesület, Integratív Hipnoterapeuta képzés
2013. szeptember – 2017. november: Debreceni Egyetem, Orvos és Egészségtudományi Centrum, Felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakképzés                                                   2011. szeptember – 2013. június: Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Egészségpszichológia MSc
2008. szeptember – 2011. június: Debreceni Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Pszichológia BA

Bejelentkezés egyéni megbeszélés alapján

Pszichoterápia
Egyéni pszichológiai tanácsadás 
Krízistanácsadás